Klaar voor Big data?

big-data-cijfers

Big data en data analytics; het zijn termen die steeds vaker de revue passeren binnen de directiekamers. It’s new, trending and entertaining. Onderzoek toont aan dat inzet van (Big) data-analytics enorme concurrentievoordelen geeft. Daarmee is met de komst van de ‘grote getallen’ een geheel nieuw speelveld ontstaan voor bedrijven en overheden.

Fact base decision making en predictive modelling

Tegenwoordig hebben bedrijven immense hoeveelheden data tot hun beschikking. Deze data wordt pas onderscheidend als je in staat bent om het te structureren en patronen in de toekomst  projecteren. Data is zeer gevarieerd en komt voort uit verschillende systemen die meestal niet op elkaar afgestemd zijn. Door het structureren kun je juiste analyses maken, inzicht werven in het klantgedrag of bedrijfsprocessen verder optimaliseren. Hierdoor neem je beslissingen op basis van met data onderbouwde inzichten, voorspellingen en ideeën in plaats van op onderbuikgevoel en aannames.

Is jouw organisatie al klaar voor Big data?

Wil je meer leren over een data driven aanpak voor jouw organisatie? Meld je dan 12 oktober aan voor het Digital Analytics congres. Dit congres wordt georganiseerd door de MOA en richt zich op iedereen die zich bezighoudt met het rapporteren en analyseren van digital data.
Ben je benieuwd naar wat big data voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan eens contact op met Jesse Luk via jesse@totta.nl.

Posted on 5 oktober 2016

Share the Story

Back to Top