De uitslag van voetbalwedstrijd Ajax – Man. Utd voorspellen met machine learning

machine learning voetbal

Wint Ajax de wedstrijd vanavond?

Inmiddels stroomt Stockholm vol met voetbalfans van Ajax en Manchester United. Het is voor veel mensen een spannend moment, want Ajax speelt om 20.45 uur tegen Manchester United in de finale van de Europa League. Overal op het Internet worden er weddenschappen afgesloten en voorspellingen gedaan over de uitkomst van de wedstrijd van vanavond. Wij vroegen ons af: zou je een wedstrijd als deze kunnen voorspellen met behulp van machine learning?

Conclusie

Onze conclusie: het voorspellen van de scores per wedstrijd is heel ingewikkeld. Het winnende team voorspellen is lastig, maar dat zou moeten kunnen. Het winnen van een wedstrijd hangt namelijk af van verschillende factoren. Er moet allereerst genoeg data beschikbaar zijn. Daarnaast zijn er veel andere factoren van invloed zoals: het weer, de gesteldheid van de spelers, de combinatie van opstelling van spelers. Maar ook de unieke combinatie van spelers in de opstelling van zowel Ajax als Manchester United. Zo’n unieke combinatie is hoogstwaarschijnlijk nog niet eerder voorgekomen, waardoor voorspellen op basis van historische data zeer complex wordt.

Posted on 24 mei 2017

Share the Story

Back to Top