Dit kunstmatige neurale netwerk creëert gezichten vanuit lijnen

gezicht-neuraal-netwerk

Er zijn steeds meer nieuwe ontwikkelingen op het gebied van neurale netwerken en computersimulatie. We kennen bijvoorbeeld allemaal de gezichtsherkenningsystemen van Snapchat en van Facebook.

Neuraal netwerk

De demo Fotogenerator is er ook zo eentje. Deze interactieve demo is ontwikkeld door Christopher Hesse in samenwerking met computerwetenschappers van Berkeley (Universiteit van Californië). Het kunstmatige neurale netwerk is erin getraind om lijnen om te zetten in compleet nieuwe afbeeldingen. Begin februari werd deze demo razend populair en werden er massaal afbeeldingen van schoenen, handtassen en katten geüpload. De demo is onlangs uitgebreid en verbeterd. Hierdoor is het systeem nu in staat om getekende, cartoonachtige gezichten om te zetten naar afbeeldingen van gezichten.

Resultaten

gezicht-neuraal-netwerk

De resultaten kunnen best goed zijn, zoals je ziet in de afbeelding hierboven. Als je niet zo’n tekenwonder bent, krijg je een soortgelijk (enigszins verontrustend) resultaat te zien als hieronder. Test jouw tekenkunsten hier zelf.

gezicht-vrouw-neuraal-netwerk

 

Posted on 7 juni 2017

Share the Story

Back to Top