Totta data lab spreekt op voorjaarscongres Divosa

divosa congres spreker

Divosa

Op donderdag 15 juni en vrijdag 16 juni vond het Voorjaarscongres van Divosa plaats in Maastricht. Totta data lab was hierbij aanwezig. Onze collega Jesse Luk werd gevraagd om een uitleg te geven over machine learning.

Divosa is een vereniging die het doel heeft om mensen te triggeren om een actieve bijdrage te leveren aan de samenleving. De vereniging stimuleert de uitwisseling en ontwikkeling van kennis. Daarom bestaan ze uit een professioneel netwerk dat regelmatig onderzoeken of vakliteratuur publiceert. Burgers kunnen op Divosa rekenen als het gaat om werk, financiën, jeugdzorg, onderwijs, et cetera. De vereniging is dus altijd op zoek naar nieuwe en betere manieren om de burgers van dienst te zijn.

De Divosa Benchmark

Eén van de tools die ze hierbij gebruiken is de Divosa Benchmark. Deze benchmark houdt zich bezig met hoe organisaties zichzelf kunnen verbeteren op basis van de resultaten van meer dan 200 gemeenten. Totta’s tool CViews helpt hierbij door het benchmarken makkelijker te maken, zowel online als offline. De benchmark is samen met Stimulansz en BMC Onderzoek ontwikkeld.

Voorjaarscongres

De transformatie van de omgeving van Maastricht naar één inclusieve gemeente, stond centraal in het Voorjaarscongres. Er waren verschillende wetenschappers en sprekers aanwezig. Naast deze presentaties en speeches waren er ook gezamenlijke sessies en workshops.

Collega Jesse presenteerde een model waarmee fraude voorspeld kan worden in bijstandsuitkeringen door middel van machine learning. Jesse hield de presentatie samen met Gerrit van Romunde, adviseur van Stimulansz, en met Wim Janssen, projectleider ‘fraude voorspellen’ met machine learning bij Werk en Inkomen Lekstroom. Gerrit vertelde over wetgeving en privacy, Wim over het project zelf en Jesse over de techniek achter machine learning.

Posted on 21 juni 2017

Share the Story

Back to Top