Totta data lab is binnenkort te zien bij EenVandaag!

Voorspelbare mens

De voorspelbare mens

Eind juli stond de filmcrew van het nieuws- en actualiteitenprogramma EenVandaag bij ons op de stoep. Zij kwamen opnames maken voor de zomerserie ‘De voorspelbare mens’. In deze serie wordt data science in verband gebracht met aspecten uit ons dagelijkse leven. Zo leggen ze bijvoorbeeld uit hoe algoritmes ons leven overheersen en hoe dit precies in z’n werk gaat. Daarnaast nemen ze een kijkje in de keuken bij bedrijven die al met machine learning werken.

Onze bijdrage aan de zomerserie gaat over het voorspellen van verkiezingen en bijstandsfraude. De ethiek speelt hierbij een grote rol: wat mag wel en wat mag niet? Tevens worden enkele technieken belicht, zoals machine learning. Deze worden regelmatig toegepast in de praktijk, bijvoorbeeld bij het voorspellen van voetbalwedstrijden. Onze data scientist Daisy van Oostrom geeft uitgebreide informatie over dit onderwerp.

 

Zomerserie EenVandaag

De zomerserie is van maandag 14 augustus tot en met vrijdag 18 augustus te zien, iedere dag om 18.15 uur op NPO 1. Op welke dag Totta data lab in beeld komt, is nog niet bekend. Wij houden je op de hoogte!

Posted on 9 augustus 2017

Share the Story

Back to Top