Kennis Byte #2 Next Best Offer modelling: zorg dat je erbij bent!

Kennis Bytes yield management

Met grote trots presenteren wij onze tweede Kennis Byte op 23 januari 2018. Deze externe kennisdeling staat helemaal in het teken van Next Best Offer (NBO). Met dit model voorspel je in welk product en/of dienst een klant het meest geïnteresseerd zal zijn bij een volgende aankoop.

 

Toepassingen NBO-algoritme

Een NBO-algoritme kan voor meerdere toepassingen worden ingezet:
• In een recommender engine. Bij recommender engines worden er producten aangeraden op de website, die jij specifiek interessant vindt. Dit is een vorm van cross-selling, waarbij je meerdere producten probeert te verkopen binnen jouw assortiment. Voorbeeld: je plaatst een Xbox in je winkelmandje op een webshop. De website biedt ook gelijk het computerspel Fifa18 aan.

Retentie van een dienst. Hierbij voorspel je welke merkvoorkeur iemand heeft qua hardware, welke vorm van abonnement iemand zal prefereren en boven welke prijszetting iemand afhaakt. Daarbij kan ook het beste moment voorspeld worden om het aanbod te doen. Hierdoor wordt de conversie van retentiecampagnes verhoogd en de churnrate aanzienlijk verlaagd.

Acquisitie. Bijvoorbeeld op reiswebsites, waarbij je voorspelt welke reis iemand interessant vindt (land, prijs, duur van reis), om ervoor te zorgen dat iemand direct de reis boekt. Met NBO modeling doe je het juiste aanbod, op het juiste moment bij de juiste persoon, one-to-one marketing. Het levert hoge cross-sell, upsell, retentie, churn-verlaging en acquisitie cijfers op.

Onze data scientist Daisy van Oostrom zal alle ins en outs over dit onderwerp presenteren tijdens deze Kennis Byte.

 

Programma op 23 januari 2018

15:30 – 15:45 Inloop

15:45 – 16:00 Ontvangst en welkom – Jesse Luk

16.00 – 16.45 Next Best Offer model – Daisy van Oostrom

Vanaf 16.45 Borrel

 

Aanmelden

Het event is er voor vakgenoten die zich willen blijven ontwikkelen en specialiseren. Aanmelden is gratis. Je bevestigt je aanmelding door een email te sturen naar kennisbyte@tottadatalab.nl.

 

Locatie

De Kennis Byte vindt bij ons op kantoor plaats:

Burgemeester Stramanweg 108-T
1101 AA Amsterdam

 

Meer informatie?

Wil je meer informatie of heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op via 020 514 1320 of mail ons: kennisbyte@tottadatalab.nl.

 

Lees ook: Kennis Byte #1 Fraude voorspellen – video

 

Posted on 19 december 2017

Share the Story

Back to Top