Kom 6 september naar onze Kennis Byte #3 over Yield Management

Kennis Bytes yield management

Je kunt de nazomer van 2018 niet beter beginnen dan met Kennis Byte #3! Deze externe kennisdeling zal plaatsvinden op donderdag 6 september en staat in het teken van Yield Management. Onze data scientist Sabine den Daas vertelt je tijdens deze kennissessie alles over Yield Management. Hieronder lichten we alvast een tipje van de sluier voor je op.

 

Yield Management

Yield Management wordt gebruikt om het juiste product op het juiste moment, voor de juiste prijs aan de juiste persoon te verkopen. Het uitgangspunt van Yield Management is het kiezen van een strategie waarmee je jouw klantenbase zo groot mogelijk houdt. Op deze manier wordt de waarde van jouw bedrijf – in aantallen of in euro’s – maximaal. Maar dit betekent niet dat je onbeperkt kortingen kan geven of presentjes kan versturen aan of naar je klanten. Hoe verdeel je precies het ‘kortingsbudget’ dat je ter beschikking hebt voor je klanten en/of prospects? En hoe zorg je ervoor dat je het maximale uit deze investering haalt? Tijdens Kennis Byte #3 geeft onze data scientist Sabine den Daas je een wiskundig kijkje in de optimalisatiekeuken van Totta data lab. Sabine vertelt hoe data en uitkomsten van diverse voorspelmodellen samenkomen tot één optimalisatiealgoritme. Daarnaast komen zaken zoals het definiëren van een goede probleemstelling en het omgaan met budgetbeperkingen aan bod. Als kers op de taart zal Sabine een demonstratie geven van Yield Optimalisatie van een optimale klantenbase, waarin ook nog eens churn en next best offers terugkomen.

 

Programma 6 september 2018

15:30 – 15:45: Inloop
15:45 – 16:00: Ontvangst en welkom – Jesse Luk
16.00 – 16.45: Yield Management – Sabine den Daas
Vanaf 16.45: Borrel

 

Aanmelden

De Kennis Byte is er voor vakgenoten die zich willen blijven ontwikkelen en specialiseren. Aanmelden is gratis. Je bevestigt je aanmelding door een mailtje te sturen naar kennisbyte@tottadatalab.nl.

 

De locatie

Kennis Byte #3 vindt plaats in ons nieuwe kantoor!

Het adres:
Burgemeester Stramanweg 105-F (4e verdieping)
1101 AA Amsterdam

 

Meer informatie?

Wil je meer informatie of heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op via 020 514 1328 of stuur een mailtje naar kennisbyte@tottadatalab.nl.

Posted on 28 juni 2018

Share the Story

Back to Top