Het Nationale Algoritme Debat 2018

Nationale Algoritme Debat

Het Nationale Algoritme Debat

Reserveer snel woensdag 21 november in je agenda, want dan gaat er iets unieks gebeuren. Samen met VKA (Verdonck, Klooster & Associates) organiseren wij het Nationale Algoritme Debat. En dit is niet zomaar een debat, want er gaan behoorlijk grote namen met elkaar in discussie.

Algoritmes spelen een steeds grotere rol in onze maatschappij, denk bijvoorbeeld aan het aanvragen van een lening, zelfrijdende auto’s, gepersonaliseerde aanbiedingen doen of het bepalen of iemand recht heeft op een bijstandsuitkering. Er zijn grote economische voordelen te behalen met algoritmes, maar er komt ook een steeds grotere maatschappelijke discussie over de werking en toepassingen van algoritmes. Hoeveel waarde vertegenwoordigen die algoritmes nou eigenlijk? Hoe houden we zicht op de juiste werking van de algoritmes? En wie is daar dan verantwoordelijk voor? Welke rol heeft de overheid daarbij? Of moeten organisaties zelf de handschoen oppakken? Daar gaan we het over hebben!

 

Praktische informatie

Het Nationale Algoritme Debat zal plaatsvinden in het Auditorium van Café-Restaurant Dauphine in Amsterdam. Dit is circa 3 minuten lopen vanaf Station Amsterdam Amstel. Café-Restaurant Dauphine bevindt zich naast BNR Nieuwsradio en het Financieel Dagblad.

De sprekers die zullen deelnemen aan het debat, zijn onder andere Kees Verhoeven (D66), Tijmen Blankevoort (Qualcomm), Jeroen van den Hoven (TU Delft), Marc Hijink (NRC) en Frans Feldberg (VU).

Het programma is als volgt:

  • 16.00 – 16.30: Inloop
  • 16.30 – 16.45: Opening & welkomstwoord – André Hendriks
  • 16.45 – 17.00: ‘What’s new in machine learning & AI’ – Jesse Luk
  • 17.00 – 18.00: Visie van de sprekers op de inzet van algoritmes
  • 18.00 – 19.00: Debat over prikkelende stellingen
  • Vanaf 19.00: Borrel

Je kunt je opgeven via info@tottadatalab.nl. Het event is gratis, dus wees er snel bij! Bij een no show factureren wij een bedrag van €25,00 dat gedoneerd wordt aan diverse AI-fondsen.

 

Keurmerk voor algoritmes

Maar is er méér. Totta data lab en VKA organiseren niet alleen het Nationale Algoritme Debat, maar hebben onlangs ook een keurmerk gelanceerd voor de ontwikkeling en het gebruik van algoritmes. ‘Voor het vertrouwen in algoritmes is het cruciaal dat deze op een correcte manier worden toegepast’, aldus Adriaan Ackers, partner van Totta data lab. Het nieuwe keurmerk biedt organisaties dit vertrouwen. Lees hier het officiële persbericht:

Persbericht VKA en Totta data lab

Posted on 9 oktober 2018

Share the Story

Back to Top