Totta data lab geeft succesvolle training datakwaliteit aan studenten

Datakwaliteit training

Op woensdag 20 februari kwamen 4 econometriestudenten bij ons over de vloer. De studenten zijn lid van studievereniging FAECTOR, specifiek van de FAECTOR Consultancy Project (FCP) Committee. Deze commissie organiseert consultancyprojecten voor studenten. Zij krijgen hier studiepunten voor én kunnen op deze manier praktijkervaring opdoen. Maar voordat de studenten de projecten uitvoeren, moet de datakwaliteit gecheckt worden door de commissieleden. FAECTOR vroeg ons om hierover een training te geven. En dat wilden wij maar wat graag! Kennis delen met anderen is tenslotte onze missie.

Datakwaliteit binnen consultancyprojecten

Studievereniging FAECTOR organiseert regelmatig events om econometriestudenten in contact te brengen met het bedrijfsleven. Het doel van de georganiseerde consultancyprojecten is een praktische toepassing bieden van de kennis die de studenten hebben opgebouwd. ‘Echte’ gegevens zijn tenslotte weerbarstiger dan de datasets waarmee studenten te maken krijgen op de universiteit.

Wij hebben veel ervaring met (on)bewerkte datatypen, afkomstig uit diverse vakgebieden. Daarom heeft de commissie ons gevraagd om onze kennis hierover te delen met de studenten. Uiteindelijk kunnen studenten een goede inschatting maken van de datakwaliteit, zodat zij hun consultancyproject correct kunnen uitvoeren.

Waarom FAECTOR?

Een deel van team Totta data lab heeft econometrie gestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Zij waren tevens actief lid van studievereniging FAECTOR. Het contact met de studievereniging is na de studie intact gebleven. Toen de commissie werd opgericht, hebben wij hen bijvoorbeeld geadviseerd over bewerkingsovereenkomsten en aansprakelijkheidsinformatie.

Een succesvolle training

Tijdens de 2 uur durende training lag de focus op het bepalen van de benodigde kwaliteit en kwantiteit van data. Daarnaast kwamen onderwerpen zoals complexiteit, koppelsleutels en mutatiedata aan bod. Alle studenten gingen na afloop enthousiast naar huis. De praktische kant van de training en de bruikbare, aansprekende voorbeelden, hebben tot nieuwe inzichten geleid. Ze zijn goed klaargestoomd voor hun consultancyprojecten! Zo zie je maar weer waar kennis delen tot kan leiden… 🙂

Posted on 28 februari 2019

Share the Story

Back to Top