Artificial Intelligence: deze tools kun je vandaag nog aanschaffen

Artificial Intelligence tools

Artificial Intelligence (AI), ook wel kunstmatige intelligentie genoemd, is een veelbelovende trend. Dat weten we allemaal. Het Internet staat daarom vol met crowdfunding-campagnes van ambitieuze startups met eenzelfde missie: de meest fancy, innovatieve en technische tool ontwikkelen. Toch verschijnt slechts een deel van de tools uiteindelijk op de markt. Wij hebben enkele tools voor je geselecteerd die het wél hebben gered, en die je – vandaag nog – kunt aanschaffen.

Fietsen zonder gedoe

Fietsen is nog nooit zo leuk geweest. Tenminste, als we de ontwikkelaars van de SmartHalo 2 moeten geloven. De SmartHalo 2 is klein, licht, past op elke fiets en heeft een modern design. Je kunt de SmartHalo 2 verbinden met relevante apps op je telefoon, zoals Google Maps en Buienradar. Op basis hiervan stelt de SmartHalo 2 spontaan – ja, tijdens je fietstocht – nieuwe routes voor je op. Ook houdt het apparaat je voortdurend op de hoogte van je lichamelijke toestand. En dat alles zonder dat je je telefoon uit je broekzak hoeft te halen tijdens het fietsen, dus het is nog veilig ook (én je houdt je aan de nieuwe wet). Daarnaast beschikt de SmartHalo 2 over een dievenalarm, dat ook weer bijdraagt aan de veiligheid. Nog een pluspunt: de batterij gaat lang mee. Je kunt er úren mee fietsen zonder ‘m op te hoeven laden.

Het perfecte stukje vlees

Barbecueën zonder continu te hoeven checken of het vlees al gaar is, aanbrandt of te droog wordt? Dan moet je de DigiQ aanschaffen. Dit is een digitale thermometer die je eenvoudig op je barbecue kunt bevestigen. De thermometer houdt de inwendige temperatuur van het vlees in de gaten. Je kunt via de bijbehorende app eisen voor ‘jouw perfecte stukje vlees’ doorgeven aan de thermometer. De thermometer blaast bijvoorbeeld zuurstof bij de houtskool als de temperatuur te hoog wordt, en de temperatuur gaat automatisch omlaag als je vlees lijkt aan te branden. Want temperatuurfluctuaties voorkomen, is nogal een uitdaging tijdens het barbecueën. Je kunt de thermometer dus continu besturen met minimale inspanning. Nog beter: je krijgt een ‘your food is ready’-notificatie op je telefoon als het vlees klaar is. De DigiQ is zelflerend: de thermometer leert continu van jouw barbecue, de soorten vlees, de weersomstandigheden, et cetera. Daarnaast voldoet de DigiQ aan alle veiligheidseisen, aangezien schadelijke bacteriën in het vlees gedood worden en de thermometer hittebestendig is. De DigiQ is ook nog eens goed voor het milieu. Het allerbelangrijkste pluspunt is natuurlijk het resultaat: een perfect en sappig stukje vlees. De DigiQ is dus een absolute musthave voor de barbecueliefhebber (we spreken uit ervaring)!

Een klimaat-proof leefomgeving

Voor alle mensen die een gezonde leefomgeving kunnen waarderen, is de Tado thermostaat een uitkomst. De thermostaat plaats je in huis, koppel je aan de bijbehorende app en voila: je persoonlijke klimaatassistent is geboren. Wat je zoal met de thermostaat kunt? Allereerst kun je je airco (automatisch) bedienen, waar en wanneer je maar wilt. Ten tweede kun je op afstand de temperatuur regelen in huis, en bijvoorbeeld instellen dat ’s winters de kachel aangaat vlak voordat je thuis bent. Ten derde merkt de thermostaat het op als er een raam open staat. Je kunt instellen dat je hier bijvoorbeeld een melding van krijgt of dat je airco automatisch wordt uitgeschakeld. Ten vierde kun je de manier waarop je je huis wilt koelen, aanpassen aan het weer. Op bewolkte dagen zal je huis minder gekoeld worden dan op zonnige dagen, en hierdoor daalt je energieverbruik (en energierekening!). Ten vijfde detecteert de thermometer of er überhaupt mensen aanwezig zijn in huis, en op basis hiervan gaat ‘ie z’n werk doen (of juist niet). Ten slotte biedt de app statistieken en rapporten, zodat je kunt ontdekken hoeveel je in totaal hebt bespaard. Bovendien koppelt de app hier een concreet, klimaatgerelateerd advies aan.

Wie staat er voor jouw deur?

Nooit meer een pakketje missen? Dat kan met de zogenaamde ‘Nest Hello’ deurbel, die ook gekoppeld is aan een app. De deurbel beschikt over een kwalitatief goede camera, waardoor je kunt zien wie er voor je deur staat als je niet thuis bent. De deurbel kan de wijde omgeving tot in de kleinste details analyseren, zowel overdag als ’s nachts. In sommige gevallen kan de deurbel je zelfs vertellen of je de persoon kent die voor de deur staat. Daarnaast is het altijd fijn dat je een oogje in het zeil kunt houden als je bijvoorbeeld op vakantie bent. En mocht er iemand voor je deur staan, dan kun je ‘live’ communiceren met hem of haar. Zij horen jou goed, jij hoort de postbode of de buurvrouw goed. Mocht je hier geen tijd voor hebben maar weet je wel dat de postbode een pakket komt bezorgen, dan kun je vooraf een boodschap samenstellen. De Nest Hello deurbel doet bij de juiste persoon het woord voor je. Daarnaast kun je niet alleen ‘live’ bekijken wat er allemaal gaande is voor jouw voordeur, maar je kunt bijvoorbeeld ook momentopnamen terugkijken van de afgelopen 3 uur. Zo kun je snel zien wie of wat je hebt gemist. Bovendien kun je je bel eenvoudig op stil zetten via de app, zodat bijvoorbeeld je kinderen niet wakker worden. Uiteraard krijg je in dit geval wel een melding op je telefoon als er iemand voor je deur staat.

Foodmanagement op z’n best

De Samsung Family Hub is geen normale koelkast, maar een slimme én zuinige koelkast. Totaal passen er 3 volledig gevulde winkelwagens met etenswaar in de koelkast. Bang dat de helft bederft? Dat hoeft niet, want dankzij de zogenaamde ‘Twin & Metal Cooling’ technieken blijven producten optimaal gekoeld en langer houdbaar. Deze technieken zorgen er ook voor dat etensgeuren zich niet met elkaar vermengen en dat de temperatuur stabiel blijft als de koelkast regelmatig wordt geopend. Daarnaast kun je de koelkast indelen zoals jij ’t wilt: als jij het vriesvak rechtsboven wilt, dan kan dat. Ook is er sprake van NoFrost technologie: in elk hoekje en gaatje van de koelkast is de temperatuur constant hetzelfde. Maar er is meer: zo kun je tv kijken en Spotify luisteren via het touchscreen scherm op de deur van de koelkast. Daarnaast kun je je agenda integreren, reminders al typend achterlaten (of inspreken, mocht je vieze handen hebben van het koken), en foto’s bekijken. Daarnaast beschikt de koelkast over camera’s. Je kunt vanuit de supermarkt de beelden live bekijken, dus boodschappenlijstjes maken is verleden tijd. Als kers op de taart is de Samsung Family Hub gekoppeld aan apps zoals Albert Heijn, UberEats en 24Kitchen.

Sweet dreams

De Beddit is een klein slaapmatje dat jouw slaapgedrag analyseert. Je hoeft de Beddit alleen te koppelen aan de bijbehorende app, en je kunt ‘m direct onder je matras neerleggen. Je hoeft je ook geen zorgen te maken dat je het slaapmatje voelt, omdat ‘ie maar 2 millimeter ‘dik’ is. Elke ochtend word je geconfronteerd met je zogenaamde slaapscore. Deze score wordt vastgesteld op basis van verschillende gegevens. Denk hierbij aan je slaaptijd, je bedtijd, de tijd die het in beslag neemt voordat je in slaap valt, de tijd die je nodig hebt om wakker te worden, et cetera. Daarnaast analyseert het matje je hartritme, het aantal ademhalingen per minuut, en de luchtvochtigheid en temperatuur in je slaapkamer gedurende de nacht. Je wordt trouwens ook op de hoogte gesteld van eventueel snurkgedrag. Daarnaast kun je van tevoren slaapdoelen stellen, bijvoorbeeld minimaal 8 uur per nacht slaap. Ook stelt het matje op basis van jouw slaapgegevens tips & tricks voor je op, en je vooruitgang (of achteruitgang) wordt netjes bijgehouden. Een vereiste van de Beddit is echter wel dat je minimaal iOS 12 of een iPhone 5s hebt.

Posted on 2 augustus 2019

Share the Story

Back to Top