Churn voorspellen

Een man die vanuit een kantorenpand de zon onder ziet gaan achter de skyline van een kantoorgebied

Wie gaan er bij je weg?

Churn voorspellen is het detecteren van klanten die naar alle waarschijnlijkheid hun abonnement, product of service gaan opzeggen. Totta data lab gebruikt gedurende het voorspellen van churn de beschikbare en valide informatie over alle klanten; we werken uiteraard binnen het kader van de Wet Bescherming Persoonsgegevens.

Met behulp van econometrische modellen en machine learning technieken, worden patronen uit deze informatiestromen gehaald die kunnen wijzen op het opzeggen van een abonnement, product of service. Een dergelijk maatwerkproduct kan voor flinke besparingen zorgen. Zo’n  accurate voorspelling van churn kan jouw bedrijf ondersteunen met het uitvoeren van gerichte acties binnen jouw klantengroep.

Betrouwbare voorspellingen

Zo hebben onze data scientists een voorspelling gedaan bij een energiemaatschappij met een nauwkeurigheid van 86 procent. Dit betekent dat een gerichte actie op klanten met een hoge ‘opzegkans’, weinig tot geen slapende honden wakker heeft gemaakt. Daarnaast was 80 procent van deze groep daadwerkelijk van plan om hun contract te beëindigen als er geen actie was ondernomen.

De voorspelling kan geïntegreerd worden met jouw datawarehouse en met andere systemen. Daarnaast denken wij altijd met je mee over de praktijkimplementatie van retentie acties na onze voorspellingen.

Wilt je weten wat een churn prediction kan betekenen voor jouw organisatie? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Back to Top