Lisanne van Brussel

Ik ben Lisanne van Brussel en ik heb inmiddels de master Econometrics aan de UvA afgerond (track: Big data business analytics). Van april tot en met oktober 2017 ben ik werkzaam geweest bij Totta data lab. De eerste 2 maanden heb ik mij vooral bezig gehouden met een intern project en met het vinden van een scriptie onderwerp.

Door de connecties van Totta data lab en de hulp van het team, kwamen we al snel bij DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs) terecht. Ik heb onderzocht of het mogelijk is om de uitval en studieswitch van MBO-ers op het HBO te voorspellen.

Ik vond het erg leuk om het hele proces van begin tot eind mee te maken. Dit begon met het overeenstemmen van een onderwerp, waarna ik een paar weken bij DUO in Zoetermeer (en later Den Haag) over de vloer liep om data te verzamelen. Toen ik alle data had verzameld en bekeken, kon ik aan de slag met het toepassen en vergelijken van verschillende econometrische modellen en machine learning technieken. Wanneer ik vragen had over deze modellen of technieken, kon ik altijd wel terecht bij iemand op kantoor van Totta data lab. Ik vond het erg fijn dat er altijd wel iemand was die je kon helpen en om met jonge, slimme en gedreven mensen samen te werken. Al met al kijk ik terug op een heel gezellige en leerzame tijd!

LinkedIn Lisanne van Brussel

Back to Top