Gemeentelijke fraudepreventie

Een oog met blauwe iris, waarvoor grafische wiskunde tekentjes zijn te zien.

Onterechte uitkeringen

Jaarlijks worden er ontzettend veel uitkeringen aangevraagd. Een opvallend hoog aantal aanvragen wordt ook nog eens onterecht gedaan. Gemeentelijke fraudepreventie wordt dan ook steeds belangrijker. Vaak zijn gemeentes veel tijd kwijt aan het beoordelen van de individuele aanvragen. Door middel van data-analyse en predictive modelling zijn wij in staat om te beoordelen welke uitkeringen onterecht zijn aangevraagd. Deze efficiënte techniek stelt je in staat om met minder mankracht hetzelfde of zelfs een beter resultaat te behalen als het gaat om preventie van uitkeringsfraude.

Totta data lab gelooft in samenwerking

Totta data lab werkt binnen het sociale domein nauw samen met stichting Stimulansz. Stimulansz helpt ons om de gemeentelijke processen beter te begrijpen, waardoor het voorspellende model meer waarde krijgt. Daarnaast adviseert Stimulansz ons en gemeentes over de integratie van het voorspellende model in de gemeentelijke werkprocessen.

Wil je binnen jouw gemeente ook meer doen met data en effectiever fraude voorkomen? Stuur ons dan een bericht. Bekijk ook eens de pagina over fraudedetectie.

Back to Top